Raar, raarder, raarst!

Belangrijk werk

Ik collecteer voor het longfonds. Heb zelf astma en wil deze club dus steunen. Ook wil ik iets raars onder de aandacht brengen. Het longfonds krijgt subsidie van de Nederlandse overheid. Die subsidie besteed zij aan het behartigen van de belangen van long-patiënten, het geven van voorlichting en namens de patiënt meewerken aan nieuwe richtlijnen. Belangrijk werk wat gedaan word met steun van veel vrijwilligers. En die vrijwilligers krijgen weer steun van een professionele organisatie.

Raar, raarder, raarst
Een organisatie zoals Zelfbewustzwanger.nl die zich inzet voor zwangeren en veel van dezelfde taken doet, krijgt daar geen subsidie voor. Waarom? Omdat een zwangere niet ziek is! Raar toch?

Vind jij dit ook raar?
Dan kun jij helpen! Bekijk deze video. Vind je ook dat de overheid hier iets aan moet veranderen? Help door deze video te liken, te delen op Facebook en Twitter. Hier vind je de link om naar de Facebook-pagina te gaan van Zelfbewustzwanger.nl

 

Juist nu belangrijk!
En dat is juist nu belangrijk. Want 16 juni debatteert de Tweede Kamer over de positie van de cliënt/patiënt in de zorg. En juist nu is het belangrijk dat zwangeren gehoord worden in de geboortezorg, want we staan aan de vooravond van grote wijzigingen in de inrichting van onze geboortezorg. En de stem van de gezonde zwangere is daarbij nodig om de zorg zo te gaan inrichten zodat de vrouw ècht centraal staat. JIJ kan helpen!

Ik hoop op je steun!

Harte groet,