Psssst kan ik je iets verklappen……

Hoe was jouw begin van 2017? Dit wordt het jaar van oprechte vriendelijkheid, compassie en respect in de geboortezorg. Let maar op :-). De beweging, de ‘movement’ is ingezet. En iedere beweging begint met de eerste stap. Zonder eerste stap, geen volgende.  Zelfbewustzwanger.nl neemt als eerste stap in deze movement een belangrijke stap: onze e-learning, waar voorheen nog drie tientjes voor gevraagd werd, is vanaf januari dit jaar helemaal GRATIS!! Vanuit compassie voor onze zwangere vriendinnen, zussen, collega’s, voor alle zwangere vrouwen en hun geliefde partners. In deze blog meer over hoe jij mee kan doen in deze movement.

Allereerst, hoe ontstaat eigenlijk een movement?  Daarvoor deze grappige video van nog geen 3 minuutjes daarover.

https://www.youtube.com/watch?v=fW8amMCVAJQ

De beweging is ingezet

De beweging is ingezet. Een movement ontstaat als we vervolg geven aan de eerste stap. Dus aan jou de vraag: wil jij ook compassievolle geboortezorg? Doe dan mee! Doe een compassie-volle daad voor een (mede) zwangere. Gun haar dat zij zich gesteund voelt, en geïnspireerd om zichzelf te empoweren. En houdt niet op bij die ene daad, maar laat er vele op volgen. Van vrouw-tot-vrouw. Van mij-voor-jou. Vanuit compassie, een open hart voor jou. Vanuit contact.

Kook een keer een maaltijd voor je zwangere buurvrouw,

Geef je zwangere collega een compliment over haar bijdrage op ’t werk,

Verwen je zwangere vriendin met een (voet)massage.

Of … moedig haar aan om deel te nemen aan de community van hetbuikencollectief.nl en zich te laten inspireren door oprechte goede voorlichting en leuke empowerment-oefeningen in de e-learning.

Zelfbewustzwanger.nl heeft als doel

Ons doel is om bij te dragen aan oprechte vriendelijkheid, compassie en respect in de geboortezorg. Echte verbinding. Co-creatie tussen zorgverlener en zwangere. Tussen zorgverleners onderling. Vanuit echt contact, samen een contract vormgeven hoe tot die co-creatie te komen. 

Zelfbewustzwanger.nl is een social enterprise

Onze e-learning is gemaakt door een team vrijwilligers dat er gratis aan heeft meegewerkt. Een social enterprise, een sociale onderneming draagt bij aan maatschappelijk en sociaal doel. Wij zijn geen commerciële partij en werken niet met reclame-boodschappen op onze website of in de e-learning.

Ik voel me kwetsbaar

Toen ik in december 2014 besloot om te starten met hetbuikencollectief.nl voelde ik me tegelijk kwetsbaar en krachtig. Dat voelde ik me in december 2016 weer. Zullen we de e-learning weer gratis maken? Maar hoe moet dat dan met het dekken van de kosten? Hoe zit dat dan met die marketing-gedachte ‘als je iets gratis weggeeft, heeft het kennelijk geen waarde.’ Ik voelde me onzeker en kwetsbaar. En dan weet ik, dit nodigt me uit om diep naar mijn eigen kern te gaan. Compassie te hebben voor mijn eigen gevoelens. Dieper te gaan, naar het verlangen dat erachter verborgen ligt. En mijn verlangen is om een grote community van zwangeren te vormen. Om zwangeren te ondersteunen, te inspireren. Vanuit vrijheid, oprechtheid, vriendelijkheid, respect. Daar voelde ik sterk de ‘ja’ om te gaan voor het gratis maken van de deelname aan de community, het meedoen met de e-learning. Vertrouwende op de kracht van compassie, de kracht van verbinding, die ik ook voel met jou.

Doe je mee?

Voor nu dankjewel voor je betrokkenheid en steun voor hetbuikencollectief.nl. En mocht je vragen hebben, suggesties of opmerkingen. Ik hoor ze graag!