Projectgroep visieontwikkeling regionale cliëntenparticipatie

Eva Kunst | Ouders van Rijnmond

Ik ben moeder van twee dochters (4 en bijna 2). Ik woon in Rotterdam en ben actief als bestuurslid bij Ouders van Rijnmond. Ik vind het belangrijk dat ouders meepraten binnen de geboortezorg en hun beleving van de geboortezorg kunnen delen. Ik zet mij graag in voor heldere informatievoorziening en zorg-op-maat zodat ouders een afgewogen keuze kunnen maken. In het dagelijks leven ben ik docent op de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Human Resource Management.

Rebecca Welvaadt | Moederraad Noordoostpolder/Lemsterland

Ik ben moeder van 2 kinderen; een dochter van 4 en een zoon van 1,5 jaar oud. Ik ben ruim 2 jaar actief in de moederraad van NOP/Lemsterland.

Daarnaast ben ik eigenaresse van het bedrijf Mama’s Momentje in Emmeloord en actief in de geboortezorg als Zwanger Fit/Mama Fit docent, masseur, docent babymassage, draagconsulent, Doula / geboortecoach en docent zwangerschapscursus.

Ik zet mij graag in als klankbord voor andere (aanstaande) mama’s en hun gezin. Met name omdat ik het belangrijk vind dat zij een stem krijgen en omdat we op die manier de geboortezorg kunnen blijven verbeteren met hun feedback.

Wendy Kamps | Moederraad Drenthe

Mijn naam is Wendy Kamps, moeder van een zoon en 2 dochters (5, 2 en 1 jaar) wonend in Valthe, een dorpje vlakbij Emmen in Drenthe.
Ik ben nog niet zolang lid van de Moederraad (december 2022) maar wel al langer actief met meerdere dingen met betrekking tot moeder en kind….
Ik vind het erg belangrijk dat de communicatie vanuit alle opzichten verbeterd wordt, zodat je als één geheel ervoor kunt zorgen dat we betere zorg kunnen leveren.
Zelf ben ik werkzaam als apothekersassistente intern in het ziekenhuis en daarbij werkzaam op alle afdelingen binnen het ziekenhuis.
Ik heb een eigen praktijk waarbij ik mij richt op vrouw/moeder en kind.

Ilse van Ee | adviseur patiëntenbelang Patiëntenfederatie Nederland

Als adviseur patiëntbelang zet ik mij in om de stem van cliënten en patiënten in te brengen bij projecten in de geboortezorg. Cliënten en patiënten hebben relevante kennis en ervaring die complementair is aan die van zorgverleners en beleidsmakers. Het cliëntenperspectief geeft waardevolle inzichten om de zorg ook echt passende zorg te maken waarbij de cliënt centraal staat. Gelijkwaardige cliëntenparticipatie is daarbij essentieel en vraagt om een investering van alle partijen. Samen met cliënten- en patiëntenorganisaties in de geboortezorg maken we ons hier sterk voor.

Anouk Kaiser | directrice Het Buikencollectief

Sinds 2019 zet ik mij in om de stem van zwangeren te laten horen in de geboortezorg. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het meenemen van het cliëntenperspectief als gelijkwaardige peiler kan leiden tot betere zorg waar de cliënte de regie heeft over haar eigen proces en zorg op maat het uitgangspunt is.

 

Zie via de link hieronder een meer uitgebreide introductie.

Anouk Kaiser, directrice a.i.