PR coördinator

PR COÖRDINATOR

Het Buikencollectief is een erkende cliëntorganisatie voor zwangere vrouwen. Ons streven is dat zoveel mogelijk vrouwen met een goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Wij faciliteren dit op individueel niveau door het aanbieden van een kosteloos ehealth-programma waarin verschillende thema’s rond zwangerschap, geboorte en de kraamtijd worden belicht door verschillende experts. Landelijk zetten wij ons hiervoor in door de stem van deze zwangere vrouwen te vertegenwoordigen aan tafel bij beleid, onderzoek en uitvoering binnen de geboortezorg.

Wij worden echter nog niet structureel gevonden door zwangere vrouwen, belangrijke stakeholders en de media. Wij zoeken daarom iemand die samen met het bestuur en vrijwilligers actief wil bouwen aan onze zichtbaarheid bij stakeholders en bekendheid onder het grote publiek. Een duo-functie behoort ook tot de mogelijkheden.

Als PR coördinator vrijwilliger adviseer je het bestuur en de directie van onze stichting over hoe de stichting zich het beste kan positioneren, bouw je perscontacten op, formuleer je onze standpunten en signaleer je kansen om van ons te laten horen. Je draagt er op deze manier actief aan bij dat de stichting de go-to organisatie wordt als het gaat om de vertegenwoordiging van de stem van de zwangere vrouw.

 

Herken jij jezelf in het volgende?

Dan ben jij misschien onze nieuwe PR vrijwilliger!

  • Je werkt of heb gewerkt in de PR en je wilt je op dat vlak ook graag voor ons goede doel inzetten.
  • Je hebt affiniteit met het onderwerp zwangerschap & geboorte.
  • Je houdt ervan om communicatiestrategieën uit te denken en op te zetten, om contacten te leggen en te onderhouden met media en zo onze zichtbaarheid te vergroten.
  • Je vindt het leuk om als spin in het web in onze organisatie de PR te coördineren.

 

Wat wij van je vragen

Je bent bereid om:

  • Een PR strategie te ontwikkelen.
  • Deze aan de hand van concrete acties en een tijdslijn uit te rollen.
  • 1x in de zes weken de directie en het bestuur op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen.
  • Tussendoor contacten te onderhouden met de directie, het bestuur en de media en onze communicatie te coördineren.

 

Wat wij je bieden
Ruimte om vanuit jouw kennis en expertise een PR strategie te ontwikkelen en op te zetten. Bij kunnen dragen aan het, vanuit een gelijkwaardige positie, daadwerkelijk gehoord worden van de stem van de zwangere vrouw in de politiek, media en geboortezorg. Kansen om juist die dingen op te pakken waar jouw energie naar uitgaat.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info@hetbuikencollectief.nl met je motivatie.