Smeren we wel genoeg NIVEA in de geboortezorg?

Smeren we met z’n allen wel genoeg NIVEA in de geboortezorg? Volgens mij kunnen we nog wel wat inspiratie gebruiken om hier vooral rijkelijk mee door te gaan als het al gebeurt, en daar waar niet: ga smeren!
NIVEA smeren helpt!
NIVEA smeren? Waar is Zelfbewustzwanger.nl nou mee bezig? Zij gaat toch voor reclame-vrij hun campagnes voeren, haar diensten onder de aandacht brengen? Ja, maar voor één keertje teken ik even buiten de lijntjes….
En dat doe ik met een belangrijke reden: er wordt namelijk nog heel veel vóór de zwangere gedacht.
NIVEA staat voor…
In mijn vak als trainer/coach gebruik ik de afkorting NIVEA om mensen bewust te maken van: Niet Invullen Voor Een Ander. Het overkomt velen: we vullen graag in voor de ander. En juist dat is een ongelooflijke valkuil als het gaat over samenwerken vanuit vertrouwen. Willen luisteren naar de ander. Niet vanuit de intentie om vervolgens jouw eigen punt te maken. Maar vanuit de intentie om de ander werkelijk te begrijpen. Vanuit nieuwsgierigheid, openheid. Werkelijk verwonderd zijn naar de ander.
De stem van de zwangere ontbreekt aan tafel bij de beleidsmakers in de geboortezorg.
Minister Schipper was er duidelijk over. We gaan door met de herinrichting van de geboortezorg. In verschillende regio’s zijn ze al bezig. Maar hoe verloopt het daar dan met het smeren van NIVEA? Dat is nog erg magertjes. Moederraden of andere vormen van medezeggenschap staan op papier
ingevuld, maar de praktijk is er nog niet. Waar wordt echt samengewerkt met moederraden? Dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Dus waar verval je dan in: je gaat denken namens de cliënt, namens de zwangere…. En dat vinden wij van Zelfbewustzwanger echt een gemiste kans!
Alleen als je de zwangere ook echt een plek aan tafel geeft, kun je de geboortezorg succesvol herinrichten.
Maar laat ik nu niet voor jou denken.
Ik ben benieuwd naar jou mening! Ben jij zelf zwanger of zwanger geweest en werd/word jij betrokken bij hoe het er in de verloskundigenpraktijk of in het ziekenhuis aan toe ging/gaat? Of werk jij als professional met zwangeren en wil je delen hoe jij, in jouw praktijk, jouw ziekenhuis, jouw VSV zwangeren en net bevallen vrouwen betrekken bij hoe het er in jouw organisatie aan toe gaat? Deel het met ons! De leukste reactie belonen we met een heus uniek Zelfbewustzwanger-NIVEA doosje. Zo dat jij deze zomer je huid lekker soepel kan houden!
We zien uit naar je recatie! Dat kun je  doen door te reageren op onze Facebook-pagina op deze post. Of door te reply-en op deze mail. Over twee weken kiezen we onder de reacties uit wie er gewonnen heeft.

Hartelijke groet,

Maandag 4 juli 
Wil jij zelf regie houden tijdens je zwangerschap en bij je bevalling? Op maandag 4 juli is er weer een nieuwe kans voor alle zwangeren van Nederland om mee te doen met ons online programma!
Unieke e-learing. Aansprekende video’s met specialisten leggen je alles uit wat je als
zwangere wilt weten. Het helpt je zelf regie te houden bij de beslismomenten en leert je succesvolle ontspanningstechnieken. Zelf niet zwanger? Deel het gerust met alle zwangeren in je omgeving! We starten elke eerste maandag van maand een nieuwe groep.
Dinsdag 11 oktober 
Nascholing voor zorgprofessionals die graag NIVEA smeren. Nieuwsgierig hoe jij nog beter kunt omgaan met weerstand en angst bij je cliënt? Ben jij toe aan een workshop om jouw communicatie-skills verder aan te scherpen? Waardevolle coachingtechnieken te leren hoe je vertrouwen kunt versterken bij je cliënt? Kom 11 oktober naar Driebergen voor deze nascholing. Accreditatie is aangevraagd. Voor meer info klikhier of op de knop hiernaast. Gelijk aanmelden? Klik hier.