Less is more!

Ken je dat? Verlangen naar een dag alsof je je, als n kind, verheugt op je verjaardag… Dat heb ik voor aankomende vrijdag 7 oktober. Dan is het symposium getiteld ‘Less is more’ met Ina May Gaskin, Debra Pascali-Bonaro en Raymond de Vries. Dit symposium wordt georganiseerd door ENCA Nederland. European Network of Childbirth Associations. Zelfbewustzwanger.nl zal er staan met een stand. En ik ben, net als met de voorbereidingen op je verjaardagsfeestje, al lekker druk bezig om leuke ‘goodies’ mee te kunnen geven. Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten in deze blog.

Ontmaagding voor de camera
Ik neem je eerst even terug in de tijd. Begin vorig jaar was mijn ‘ontmaagding voor de camera’. Publiekelijk mezelf op video laten zien en mijn boodschap verkondigen: zelfbewust zwanger zijn, het stuur zelf in de hand houden. Ik maakte mijn eerste vlogje, mijn eerste video blog. En om dat te voorzien van een leuke intro, ging ik op zoek naar inspiratie. Die vond ik! Deze video sloeg de spijker op de kop. Deze parodie op de hit van Pharrell Williams ‘Happy’ opent met: ‘It might seem crazy what I am about to say. Less is more can often be the best way’. Zij zeggen het krachtig: ‘Choose wisely when it comes to making health care decisions and if you choose wisely it will make you happy.’

Oftewel kies wijs als het gaat om gezondheidszorg-beslissingen. Kies je wijs, dan zal je ontdekken dat het je gelukkig zal maken.

Neem een kijkje naar deze ‘happy’ video.

schermafbeelding-2016-10-03-om-10-40-22

 

 

 

 

 

 

Internationale heldinnen
Om het online programma te maken ging ik ook op zoek naar helden en heldinnen. Ik leerde Debra Pascali-Bonaro kennen en volgde haar online programma. Ik had al eerder een keer de kans gehad naar Raymond de Vries en Ina May te luisteren. Zij hebben me geïnspireerd. Zij schudden ieder op eigen wijze de wereld op met hun aanpak om vrouwen te inspireren om zich bewust voor te bereiden op de bevalling en te vertrouwen op hun lijf. En nu komen deze vrouwen naar Nederland om hun verhaal te delen samen met Raymond. Voor mij een feestje om daarbij te zijn.

 

schermafbeelding-2016-09-29-om-14-01-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tipje van de sluier opgelicht

En bij een event hoort, net als bij een verjaardagfeestje, dat je de bezoekers blij wil maken met leuke spulletjes. Zodat ze aan het eind naar huis gaan met een leuke tas vol cadeautjes. Dus de tijd drong om nieuw materiaal te ontwikkelen.

Less is more.

Less is more..

Less is more…

Dit idee ontstond: Twee kaarten, met elk één eigen spreuk. Iets leuks om uit te delen, iets leuks om te krijgen. Simpel en krachtig. Ik ben er blij mee! Voor jou wil ik alvast tipje van de sluier oplichten. Zo ziet het eruit:

schermafbeelding-2016-10-03-om-10-44-27Wil jij ook mee uitdelen?

Het leuke is: iedereen kan helpen mee uit te delen. Als je werkt met zwangeren, maar ook als je zwanger bent, of als je zwanger bent geweest. Je kan de kaarten altijd langsbrengen bij jouw oude verloskundige en weer even een babbeltje maken. Wil je dat? Stuur me dan een mailtje met hoeveel kaarten jij wilt ontvangen om uit te delen. Je krijgt van mij een kortingsbon voor terug.

Deze kortingsbon kun je gebruiken om met korting naar de nascholingsdag te komen. De volgende staat 31 januari 2017 gepland.

Dankjewel voor je steun! En mocht je vragen hebben, suggesties of opmerkingen. Ik hoor ze graag!