Miranda vertelt over de moederraad in Rotterdam en hun wens voor een moedermelkbank

Moederraad Rotterdam aan de slag
Afgelopen jaar ben ik, Miranda, druk bezig geweest met het opzetten van de moederraad in Rotterdam. Heel leuk om zo concreet bezig te zijn om moeders een stem te geven in de geboortezorg. En dat levert ook echt wat op.
Moedermelkbank voor Rotterdam
Zo waren er in Rotterdam heel wat moeders die zich afvroegen of er, in navolging van Amsterdam, een moedermelkbank zou kunnen komen in onze stad. Deze vraag is gesteld in de bestuursvergadering van het DVP (= het district verloskundig platform, oftewel de plek waar alle zorgverleners uit de regio bij elkaar komen).
Waar hebben moeders behoefte aan?
Leuk hè, dat moeders nu ook een plek aan deze tafel hebben! Door het stellen van vragen als deze wordt voor zorgverleners duidelijk waar moeders behoefte aan hebben. In de geboortezorg staat immers de moeder centraal. In Rotterdam wordt nu naar aanleiding van die vraag onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor een moedermelkbank. Wordt vervolgt…..
Pro actief meedenken
Gaaf toch om te zien hoe moeders op die manier hun stem kunnen laten horen! Dat is wat ons betreft waar cliëntenparticipatie over gaat. Wil jij ook graag in jouw regio moeders betrekken bij het maken van plannen? Wij kunnen je met onze expertise daarbij helpen.
We zien uit naar je recatie en wensen je een heerlijke zomer!

Hartelijke groet,

En the winner is….

Vorige blog ging over het smeren van NIVEA. Het Niet Invullen Voor Een Ander. Maar door juist te vragen en ruimte te geven om de cliënt te betrekken. En dat is waar het om draait: Niet invullen voor de cliënt, maar de cliënt juist betrekken. De winnaar van de NIVEA-pot is geworden: Carolien Slager van Kraamzorgorganisatie de Kraamvogel!

Zij gaat naar huis met deze stapel NIVEA-doosjes voor haarzelf, haar collega bestuursleden van het VSV Hoogeveen en haar collega’s van de Kraamvogel. Carolien vindt cliëntparticipatie belangrijk en werkt nu concrete aanpak uit hoe dat vorm te geven. Inspirerend gesprek gehad met Carolien!

Wij wensen je een heerlijke zomer!

Share
Tweet
Forward
Maandag 1 augustus
Wil jij zelf regie houden tijdens je zwangerschap en bij je bevalling? Op maandag 4 juli is er weer een nieuwe kans voor alle zwangeren van Nederland om mee te doen met ons online programma!
Unieke e-learing. Aansprekende video’s met specialisten leggen je alles uit wat je als
zwangere wilt weten. Het helpt je zelf regie te houden bij de beslismomenten en leert je succesvolle ontspanningstechnieken. Zelf niet zwanger? Deel het gerust met alle zwangeren in je omgeving! We starten elke eerste maandag van maand een nieuwe groep.
Dinsdag 11 oktober 
Nascholing voor zorgprofessionals die de kracht van co-creatie willen versterken. Een dag waarin je waardevolle coachingstechnieken bijleert hoe je vertrouwen kunt versterken bij je cliënt. Hoe om te gaan met weerstand en angst bij je cliënt. Kom 11 oktober naar Driebergen voor deze nascholing. Accreditatie is aangevraagd. Voor meer info klik hier of op de knop hiernaast. Gelijk aanmelden? Klik hier.