Kiezen voor jezelf

Deze eerste blog gaat over kiezen voor jezelf. Het lijkt soms zo gemakkelijk om gewoon je eigen keuzes te maken en die kenbaar te maken naar de buitenwereld. Ook als je zwanger bent, maak je continu keuzes. De ene keus maak je gemakkelijk, de ander vraagt de nodige overdenking. En soms zijn er ook nog van die keuzes die je doen piekeren. Je wikt en je weegt en probeert goed af te wegen welke keus je wilt maken.

 

Vandaag was ik bij Elske. Zij is ruim 20 weken zwanger. We spraken over haar keus om haar lichaam te volgen. Die riep haar om met haar aandacht zich naar binnen te keren. Naar haar gezin en het nieuwe leven dat zich ontwikkelt in haar buik. Dat afstemmen op deze roep van haar lichaam gaf haar richting dat zij een keus moest maken aangaande haar samenwerkingsrelatie als initiatiefneemster van zelfbewustzwanger. Elske koos om hieruit te stappen. De ruimte die daardoor ontstond gaf haar uiteindelijk de energie waarnaar ze verlangde. Ze ervaart genoeg energie om meer te gaan bewegen en ook nieuwe cliënten vinden hun weg naar haar.

 

Dit alles geeft mij een enorme bevestiging hoe belangrijk het is om je keuzes te maken op basis van wat je lichaam en je hart je te vertellen hebben. In de drukte van alle dag, gaan we daar gemakkelijk aan voorbij. Dan gaan we door in onze vertrouwde patronen. Soms is er een keus.

 

Afgelopen week heb ik dat zelf ook ervaren. Ik worstelde met een slijmbeursontsteking aan mijn rechter schouder. Dat gaf me erg het gevoel dat ik werd klem gezet door mijn lichaam. Ik maakte een afspraak voor een massage en vroeg mijn masseuse of ze me wilde ondersteunen om me af te stemmen op waarom mijn schouder zo geblokkeerd was geraakt en wat er nodig was om deze blokkade weg te nemen. Ik kreeg inzichten en handvatten. Maakte de keuzes om tijd in te ruimen om met deze inzichten aan de slag te gaan, mijn rust te nemen. En de pijn trok weg uit mijn schouder. Ook dat is voor mij een krachtige ervaring dat door naar je lichaam te luisteren, je zo veel te weten kan komen over welke keuzes je kunt nemen die je echt verder helpen.

 

Gelukkig blijft Elske verbonden bij zelfbewustzwanger in de rol van adviseur. Juist door los te laten, ontstaan er nieuwe mogelijkheden   voor jezelf 🙂

 

Loesje twee handen vrij