Jitske Wildschut, voorzitter bestuur stelt zich voor

Jitske Wildschut, voorzitter bestuur

Ik had vier zwangerschappen nodig om mijn stem te vinden. Om in mijn zwangerschap, mijn bevalling en mijn kraamtijd echt het gevoel te hebben dat ik, samen met de natuur, aan het roer stond. Dat is een manier van leren maar mogelijk niet voor iedereen de meest gewenste.

Ik wens het iedereen toe in deze zo belangrijke levenservaring te weten wat je behoeftes zijn, deze uit kunnen spreken en hier ook voor te durven staan. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat is namelijk niet alleen aan jou maar ook aan beleid, onderzoek en de geboortezorgprofessionals die dit uitvoeren om je die ruimte ook echt te laten voelen.

Stichting Zelfbewustzwanger is op al die vlakken actief. Het helpt je je stem te vinden en voegt deze toe aan al die andere zwangere stemmen om jullie te vertegenwoordigen daar waar er met, over en namens jullie gepraat wordt.

Ik ben voorzitter geworden zodat ik mijn stem veel breder in kan zetten. Zodat het bewust kiezen voor de door jou gewenste ervaring voor iedereen toegankelijk is; ongeacht hoeveelheid kinderen, opleiding of 24/7 toegang tot een persoonlijke gynaecoloog.

Want als je met je kindje in je armen het gevoel hebt dat, daar waar het mogelijk was, jij het voor het zeggen had, is dat zo’n sterk gevoel. Een gevoel dat niet alleen je kindje maar ook je relatie, je gezin en de maatschappij ten goed komt.

Ik kijk er naar uit jouw stem te horen en te verkondigen.