Reik vrouwen extra ondersteuning aan

Als zorgprofessional wil je zwangere vrouwen zo goed mogelijk begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Iedere vrouw is anders en de tijd is beperkt. Door zwangere vrouwen en hun partners te wijzen op onze gratis zwangerschapscursus ondersteun je hen bij een goede voorbereiding op de bevalling.

De online zwangerschapscursus is gebaseerd op een uitgebreid behoefte-onderzoek onder zwangere en recent bevallen vrouwen. De focus in het programma ligt op het houden van eigen regie en ontwikkelen van veerkracht. Tools als BRAINS en de cirkel van 8 komen aan bod. Daarnaast kunnen vrouwen via een besloten community in contact komen met andere vrouwen.

Werk jij als zorgprofessional al met ons samen? Ruim 75 verloskundigenpraktijken en geboortezorgprofessionals gingen je voor en bieden onze online zwangerschapscursus actief aan bij de zwangere vrouwen die zij begeleiden.

Hoe pak ik het aan?

Bestel een promotiepakket bij ons! Dan krijg je o.a. beroepshalve toegang tot de zwangerschapscursus met extra video’s over alle ins & outs.

Stuur mij een promotiepakket

 

Onze zwangerschapscursus is uniek & onderscheidend:

  • De zwangerschapscursus is gebaseerd op een uitgebreid behoefte-onderzoek onder ruim 600 zwangere en recent bevallen vrouwen. De inhoud is dus volledig afgestemd op wat vrouwen zelf hebben aangegeven dat ze belangrijk vinden.
  • Als landelijke cliëntenorganisatie weten we wat er speelt in de geboortezorg. We zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en dat delen we binnen ons netwerk. Tegelijkertijd vormt de stem van onze achterban een inhoudelijk fundament om op hoogwaardige wijze de belangen van zwangere vrouwen te behartigen.

 

Gebaseerd op wat vrouwen zelf willen

Het doel van de zwangerschapscursus is hetzelfde als het goede doel waar wij ons als stichting voor inzetten: dat zoveel mogelijk vrouwen (en hun partners) met een goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

 

Om dat te bereiken hebben we een uitgebreid behoefte-onderzoek gedaan naar wat zwangere en recent bevallen vrouwen zelf graag willen. Hieronder de top 6 met hun belangrijkste wensen.

 

  1. Gezond blijven
  2. Gelukkig voelen
  3. Ontspannen
  4. Keuzes goed in beeld
  5. Mooi voelen
  6. Blijven werken

 

Zwanger zijn, bevallen en voor een baby zorgen gaat voor vrouwen over meer dan alleen gezond zijn en blijven. Naast specialistische (medische) informatie van zorgprofessionals, is er ook behoefte aan informatie, tools en oefeningen met een ander karakter. Wij hebben op basis hiervan 20 modules voor de zwangerschapscursus ontwikkeld.