Elke deelnemer aan het online programma of een training draagt €10,- bij aan goed doel!

 

Vakantie is heel geschikt voor reflectie
Ben jij nog met vakantie geweest? Even los van het alle daagse? Lekker genieten? Voor mij is op vakantie zijn bij uitstek een mooi moment voor reflectie. Weer te verbinden met wat mij drijft. Een moment waarop mooie nieuwe ideeën ontstaan 🙂 In deze mail deel ik ze graag met je.
Samen staan we sterk
Nieuw idee dat bij me opkwam: met elke deelnemer die meedoet aan het online programma of aan de NIEUW ontwikkelde training voor zorgprofessionals, gaat er € 10,- naar het goede doel! Het goede doel om bij te dragen dat baby’s vanuit vertrouwen geboren worden, in een omgeving waar vanuit vertrouwen wordt samengewerkt.
Van angst naar vertrouwen
Uit ons eigen onderzoek blijkt dat jonge vrouwen zich meer zorgen maken, angst ervaren over het verloop van de zwangerschap en het verlies van controle bij de bevalling.
In de kranten stond het de afgelopen maanden bol van angstige berichten over moeizame samenwerking en vastgelopen samenwerkingsprocessen. Wantrouwen aan de tafel waar nieuw beleid wordt gemaakt voor de geboortezorg. Wat daar speelt is dit: de stem van de zwangere ontbreekt aan deze tafels! Wat gebeurt er wel? Er wordt namens de zwangere gedacht. Dat draagt niet bij aan een omgeving van vertrouwen.
Ik ben blij met jou! Jij en ik kunnen daar verandering in brengen!
Weet je wel hoe blij ik ben dat je Zelfbewustzwanger.nl gevonden hebt? Jij bent voor mij belangrijk om me te voeden, om van jou te leren, om dat te mogen doorgeven, om mee samen te werken, om nog meer vertrouwen te creëren.
Dat gebeurt als volgt
Zelfbewustzwanger.nl heeft een uniek concept ontwikkeld. Door de zwangere vrouwen die deelnemen aan het online programma te vragen naar hun ervaring en hun mening, verzamelen we belangrijke informatie. Er zijn absoluut vrouwen die willen mee bepalen om goede geboortezorg te ontwikkelen in beleid. Die in moederraden willen plaatsnemen om hun stem te laten horen. En die daarin gecoacht worden, zodat het henzelf voedt in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. En zij spreken niet alleen namens zichzelf, maar hebben gedegen onderbouwing verkregen met de input van de andere vrouwen die deelnemen aan het online programma. Zo weten we waar het echt om gaat voor vrouwen.
Zelfbewustzwanger.nl biedt met haar online programma de zwangere zicht op wat er te kiezen is.
Ten eerste
Ten eerste wil ik een verschil maken voor de zwangere vrouw. Haar goede voorlichting te geven. Middels een e-learning haar te ondersteunen om regie te ervaren, zich krachtig en gelukkig te voelen. Haar een plek te geven waar zij haar mening mag geven hoe zij ervaart dat het gaat. Hoe zij de zorg die zij ontvangt van professionals ervaart. Een plek om elkaar te steunen als zwangere vrouwen onderling in het versterken om de regie te nemen in de eigen zwangerschap. Zonder dat zorgverleners, onderzoekers of marketeers van commerciële organisaties meekijken.
Ten tweede
Ten tweede wil ik bijdragen aan het verbeteren van de samenwerking tussen zorgprofessionals en in samenspraak met zwangeren of net bevallen vrouwen.  Elke zorgprofessional wil graag bijdragen aan dat er goede zorg wordt geleverd. En om dat te kunnen doen, volstaat maar één manier: de cliënt echt centraal te stellen. Samenwerken met de cliënt vanuit een stevige vertrouwensbasis. Dus is er een nascholing speciaal voor zorgprofessionals die dat willen. Die zich willen ontwikkelen om dat goed te kunnen.
Zorgprofessionals werken ook samen om beleid te ontwikkelen hoe afspraken te maken om goede zorg te geven. Op dit punt gaat het in Nederland nog niet bepaald goed. Het is treurig geregeld. De cliënt is namelijk de grote afwezige. Er wordt gedacht namens de cliënt, namens de moeders en hun partners, de zwangeren. Er wordt dus amper samengewerkt met zwangeren.
Waarvoor
Ons doel met Zelfbewustzwanger.nl:
Krachtige blije zwangere vrouwen die na hun bevalling terugkijken vol trots op hun zelfbewust gemaakte keuzes, gesteund door hun partners.
Zorgprofessionals die samenwerken met elkaar vanuit vertrouwen en hun cliënten optimaal empoweren. En die beleid ontwikkelen in nauwe samenwerking met moeders, zodat die de zorg krijgen die ècht goed is, ècht aansluit.Doe je mee?
Van elke verkocht training/programma, gaat €10,- naar het verder verbeteren van mogelijkheden de zorg te verbeteren, moederraden te versterken, vrouwen te ondersteunen hun stem te laten horen.Hoe doe je mee?

  • Schrijf je in voor het online programma als je zwanger bent.
  • Schrijf je in voor de training voor zorgprofessionals als jij werkt met zwangeren en haar wil empoweren.
  • Vertel de zwangeren die jij begeleidt op ons aanbod.
  • Vertel je collega’s over de training van Zelfbewustzwanger.nl en kom samen.
Ik zie uit naar je reactie!

Hartelijke groet,

Voor zwangeren:
Maandag 5 september start nieuwe groep 
Wil jij zelf regie houden tijdens je zwangerschap en bij je bevalling? Op maandag 5 september is er weer een nieuwe kans voor alle zwangeren van Nederland om mee te doen met ons online programma!
Unieke e-learing. Aansprekende video’s met specialisten leggen je alles uit wat je als zwangere wilt weten. Het helpt je zelf regie te houden bij de beslismomenten en leert je succesvolle ontspanningstechnieken. Zelf niet zwanger? Deel het gerust met alle zwangeren in je omgeving! We starten elke eerste maandag van maand een nieuwe groep.
Voor zorgprofessionals:
Dinsdag 11 oktober 

Nascholing voor zorgprofessionals die de kracht van co-creatie willen versterken. Een dag waarin je waardevolle coachingstechnieken bijleert hoe je vertrouwen kunt versterken bij je cliënt. Hoe om te gaan met weerstand en angst bij je cliënt. Kom 11 oktober naar Driebergen voor deze nascholing. Accreditatie is aangevraagd. Voor meer info klik hier of op de knop hiernaast. Gelijk aanmelden? Klik hier.