Gevoelens van kwetsbaarheid en vertrouwen wisselen elkaar af

Ik herken het van de laatste loodjes van mijn eigen zwangerschap. Die jo-jo gevoelens.Afwisselend gevoelens van kwetsbaarheid en onzekerheid en dan weer vol vertrouwen en goede moed. Die wisselende gevoelens ervaar ik nu weer. Nog ruim een week te gaan om de lijst te moeten ophoesten van de 100 donateurs die onze stichting steunen.  Zou het gaan lukken? Wil je ons helpen?

In deze blog deel ik hoe dat voelt. Een persoonlijk verhaal.

Wil jij onze stichting steunen?

Ervoor zorgen dat de stem van de zwangere vertegenwoordigd is en meebepaalt hoe de geboortezorg in Nederland georganiseerd is? Ervoor zorgen dat ons gewaardeerde e-health programma gratis kan worden aangeboden aan alle zwangere vrouwen van Nederland en hun partners ?

Doe dan mee en wordt een donateur! 

https://www.hetbuikencollectief.nl/doneren/

Terug van vakantie

Ik ben terug van vakantie met mijn gezin. Ik open onze website om een kijkje te nemen. Voor de subsidie tellen alleen onze  donateurs die ons jaarlijks steunen. Ik tel 72. Oeps. Ik voel me kwetsbaar. Onzeker. Gaat het lukken om vóór 20 augustus de 100 te halen? Gelukkig weet ik dat verschillende mensen me toegezegd hebben dat ze, na hun vakantie, de donatie in orde gaan maken.

Ik voel me kwetsbaar. De telefoon gaat. Een gynaecoloog die mijn mening vraagt over plannen voor onderzoek. Ik lees in mijn mailbox het verzoek om op een congres te gaan spreken dit najaar. Zo tof dat deze vragen er nu zijn. Dat kan alleen omdat zelfbewustzwanger vier jaar geleden van start is gegaan. Omdat ik toen vertrouwen had in mijn droom. Zo worden nu deze vragen gesteld. Dat betekent dat er geluisterd wordt naar wat de zwangere te zeggen heeft.

Ik wil graag doorgaan. Vooruitgaan met onze prachtige organisatie. Daarvoor heb ik de subsidie hard nodig. Dus ik kijk mijn angst aan en zet mijn schouders eronder om meer donateurs te gaan werven. Ik ga met vertrouwen aan de slag.

Het is er allebei. De angst en het vertrouwen.

Mijn droom leven

Ik ben een ondernemer. Ik ben een idealist. Ik heb een droom. Ik leef mijn droom. 

Mijn droom is dat in Nederland een zwangere vrouw en haar partner goede voorlichting krijgen, dat zij empowered worden en veerkrachtig het stuur in handen houden tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Dat het jonge gezin een goede start meemaakt vanuit vertrouwen. 

Om dat te realiseren is het van belang dat de stem van zwangere vrouwen en die van hun partners vertegenwoordigd zijn aan de tafels waar beleid wordt gemaakt, en daar mee creëren en beslissen.

Bij het leven van mijn droom zijn er een aantal waarden voor mij heel belangrijk: onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid.

Onafhankelijk willen zijn

Onafhankelijkheid is voor mij een belangrijke waarde. Ik wil niet afhankelijk zijn van commerciële organisaties. Ik wil niet onderdeel uitmaken van een instituut. De stem van de zwangere moet vanuit een onafhankelijke positie worden vertegenwoordigd. En dat betekent dat ons e-health programma reclamevrij is. 

Trouw willen zijn aan waar ik in geloof

Ik geloof in gelijkheid en empowerment. Ik wil een zwangere vrouw geen geld vragen voor deelname aan ons e-health programma. Geen financiële drempels. Geen ongelijkheid in de toegang tot empowerment.

Vrijheid verkozen boven aanpassing

Bij de start van zelfbewustzwanger koos ik om te creëren vanuit vrijheid. Door via crowdfunding het eerste geld te verkrijgen om te kunnen starten met het maken van het e-health programma. En de vrouwen zèlf te laten meebepalen wat erin moest komen. 

Vrijheid, gelijkheid, onafhankelijkheid, dat zijn voor mij de belangrijke waarden die mee hebben bepaald hoe we tot hier zijn gekomen. 

In alle eerlijkheid wil ik niet afhankelijk zijn van subsidie. Dit proces om alle bewijslast te vergaren om subsidie aan te vragen doet het nodige met mij. 

Het is nodig om een duurzaam fundament te kunnen leggen onder onze organisatie. We zijn nu te kwetsbaar. 

De overheid verstrekt subsidies aan cliëntenorganisaties. Dat doet zij omdat ze belang hecht aan een goede inbreng vanuit het cliëntenperspectief.

Als we deze subsidie krijgen kunnen we ervoor zorgen dat vaste kosten die we maken vergoed worden. Die betaal ik namelijk tot op heden uit eigen zak. De vergoedingen die we krijgen voor de werkzaamheden die we doen, staan niet in elke situatie met elkaar in een redelijke verhouding. Ik werk in sommige situaties echt voor €3,50 per uur. Dat doe ik met liefde. Ook realiseer ik me dat dit een kwetsbare situatie is. Zo kan ik niet duurzaam met deze organisatie verder. Vandaar dat we een stichting zijn geworden. En ons nu klaarmaken voor de volgende belangrijke stap.

We hebben nu 75 donateurs die Zelfbewustzwanger jaarlijks steunen. We hebben nog één week om er nog 25 bij te krijgen. Wil jij ons helpen?

Het gaat voor de subsidie aanvraag om 100 donateurs die voor € 25,- jaarlijks onze stichting steunen. Je kunt uiteraard op ieder gewenst moment weer terugtrekken. 

Hier is de link

https://www.hetbuikencollectief.nl/doneren/

Harte groet,

Floor

En tijdens het schrijven van deze blog zie ik dat 7 nieuwe donateurs zich hebben aangemeld 🙂

Dank dank dank