AAAHHHHGGRRRR, afwijzing VWS subsidie. Help jij de nieuwe koers tot impact?

We hebben afgelopen week slecht nieuws gekregen. Onze subsidie aanvraag bij ministerie van VWS is afgewezen. In deze blog deel ik met je waarom, wat dat met ons doet en hoe we doorgaan. We zijn op zoek naar nieuwe wegen en willen dat ook graag met nieuwe denkers, zieners, ‘believers’ gaan verkennen. Dus nieuwe bestuursleden gezocht!

Door de emotionele Rollarcoaster
De letters SARAH vormen de afkorting van hoe wij mensen omgaan met Slecht Nieuws. Even een kort kijkje in onze rollarcoater.

 

Hoe wij deze SARAH doorlopen
SHOCK: de brief van ministerie van VWS met de AFWIJZING: Stichting Zelfbewustzwanger krijgt GEEN subsidie voor haar werk als cliëntenorganisatie….
ANGER: de reden? Zwangerschap is geen aandoening. Een zwangere is niet ziek. En we zijn als stichting per juni opgericht, maar doen al meer dan twee jaar onder dezelfde naam (maar onder een andere rechtsvorm namelijk als handelsnaam) het werk waarvoor deze subsidie bedoeld is. En dat telt niet mee.
REJECTION: ik dacht echt ‘ze zakken er maar in’. Die minister heeft krom beleid. Enerzijds wil die cliëntenparticipatie in onderzoek, bij richtlijnen ontwikkeling en ga zo maar door. Anderzijds moet kennelijk zo’n organisatie van de lucht leven.
ACCEPTANCE: Met steun van dierbaren en met elkaar als bestuursgenoten, jonge ouderraad en raad van adviesleden, hebben we dit nieuws nu geaccepteerd en beraden we ons op het bezwaar wat we gaan aantekenen tegen dit besluit.

Nu zijn we aangekomen bij de H van Helen en van Hulp vragen
Help onze stichting, wij zoeken collega bestuursleden die uit FONDSENWERVING, SALES en/of MARKETING komen om ons te helpen deze stichting te ontwikkelen naar duurzaam fundament.

Nieuwe denkers, doeners, ‘believers’ gezocht voor ons bestuur.
Ben jij bewust hoe je een community bouwt, levendig houdt. Een tribe-gevoel laat ontstaan binnen de community? Weet jij de weg in social media land, om in het geweld aan marketinguitingen die een gemiddelde zwangere over zich heen krijgt, de boodschap door te laten komen dat er iets gratis is wat haar gaat helpen: namelijk ons e-health programma? Dan zijn we op zoek naar jou! Je hoeft het uiteraard niet allemaal alleen te gaan doen. Er zijn andere vrijwilligers en studenten die je hierin bijstaan. Jij zet de lijnen uit en tuigt de projecten op zodat de werkzaamheden gedaan worden. Wie zijn wij? Zelfbewustzwanger is in 2015 opgezet. Onze stichting is een cliëntenorganisatie (goed doel) die zich op 3 gebieden inzet: Belangenbehartiging, Voorlichting en bevorderen onderling contact met zwangeren en pas bevallen vrouwen onder elkaar. Meer informatie vind je in ons meerjarenplan, zie de website. https://lnkd.in/gcQqSFX of gelijk hier https://lnkd.in/gJ_4vSB

Ben jij of ken jij iemand die dit zou willen?
Reageer graag voor 10 december op ons verzoek!

Dankjewel
Dankjewel voor je betrokkenheid en steun voor hetbuikencollectief.nl. En mocht je vragen hebben, suggesties of opmerkingen. We horen ze graag!

 

 

 

Voor zorgprofessionals:

Op maat gemaakt, als nascholing, teamuitje, heide-dag inspiratie. 

Nascholing voor zorgprofessionals die de 4 C’s (wat vindt de client belangrijk) en Samen Beslissen, oftewel Gezamenlijke besluitvorming, goed in de vingers willen krijgen. Die de kracht van co-creatie met de cliënt willen benutten. Een dag waarin je waardevolle coachingstechnieken leert, die jij in kunt zetten om het vertrouwen te versterken bij je cliënt, waardoor je haar kunt ondersteunen bij het omgaan met weerstand en angstgevoelens.

Eerdere deelnemers aan door ons verzorgde nascholingen vertelden erover.

‘Erg leuk!’

‘Niet alleen zitten en luisteren, vooral veel doen!’

‘Nieuwe handvatten gekregen waar ik wat mee kan’

‘Waardevolle nieuwe inzichten gekregen.’

‘Aanrader voor iedere zorgverlener!’

Voor zwangeren:

Wil jij zelf regie houden tijdens je zwangerschap en bij je bevalling? Doe mee met ons (gratis) online programma! Klik hier.

Dit is een unieke e-learning. Aansprekende video’s met specialisten leggen je alles uit wat je als zwangere wil weten. Het helpt je zelf regie te houden bij de beslismomenten en leert je succesvolle ontspanningstechnieken. Zelf niet zwanger? Deel het gerust met alle zwangeren in je omgeving!