Ontdek onze gratis online zwangerschapscursus

Volg onze gratis online zwangerschapscursus en bereid je voor met je body, mind & soul.

Zo vergroot je de kans dat je straks met een goed gevoel terugkijkt op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

We hebben de cursus gemaakt met experts uit het hele land. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod.

In je eigen tijd, samen of alleen, online. Benieuwd? Duizenden vrouwen gingen je voor!

Ik doe mee!

Jouw bevalling

Onze cursus helpt je om te weten wat er te kiezen is en welke keuzes het best bij jou passen. Je leert hoe je die keuzes ook echt kan maken met alle nodige info en vertrouwen in jezelf. Keuzes die goed voelen vanuit je hoofd èn je hart. Want het is jouw lijf, jouw bevalling en jouw baby.

Community

Via onze online besloten community kun je in contact komen met andere zwangere vrouwen bij jou uit de buurt of met vrouwen die rond dezelfde tijd hun baby verwachten. Je kunt hier ook vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Wat willen zwangere en recent bevallen vrouwen zelf? We stelden deze vraag aan meer dan 600 vrouwen. De antwoorden gebruikten wij als input voor de zwangerschapscursus. Hieronder de top 6 belangrijkste wensen.

  1. Gezond blijven
  2. Gelukkig voelen
  3. Ontspannen
  4. Keuzes goed in beeld
  5. Mooi voelen
  6. Blijven werken

Zwanger zijn, bevallen en voor je baby zorgen gaat dus over zoveel meer dan gezond zijn en blijven. Herken je dat? Dat je naast de (vooral medische) informatie en risico’s waarover je hoort bij je verloskundige of gynaecoloog, ook behoefte hebt aan veel meer informatie en oefeningen?  Daarom hebben we een uitgebreide gratis zwangerschapscursus ontwikkeld waarbij alle belangrijke onderwerpen aan bod komen.

Wat houdt de zwangerschapscursus in?

De cursus is zeer uitgebreid en bestaat uit maar liefst 20 modules en 1 tijdelijke bonusmodule voor als je tijdens deze Coronacrisis zwanger bent. Na je aanmelding krijg je toegang tot alle modules van de zwangerschapscursus. Zo kun je direct in je eigen tempo aan de slag.

Elke module bestaat steeds uit één of meerdere korte video’s, praktische oefeningen en handige informatie. We hebben samengewerkt met top experts uit het hele land en we actualiseren de zwangerschapscursus jaarlijks. Je kunt de zwangerschapscursus ook volgen via de app.

Er komt veel aan bod. Tips over hoe je kunt ontspannen en hoe je contact kunt maken met je baby in je buik. Informatie over de veranderingen van je lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling. Handvatten hoe je kunt omgaan met pijn, stress of negatieve gedachten. Inspiratie op grond van positieve bevallingsverhalen. Bewegingsoefeningen en praktische to-do-lijstjes. En vooral ook; weten wat er allemaal te kiezen valt. Van geboortekaartjes weten we dat er veel keuze is. Maar over andere onderwerpen, zoals de keuze welke zorgverlener je gaat begeleiden, is dat minder bekend. Kortom; voor ieder wat wils!

Wist je dat je onze zwangerschapscursus ook goed met je partner kan doen?

 

Het is fijn om je samen voor te bereiden.  De focus ligt vaak op jou als zwangere vrouw maar juist ook voor je partner is het fijn om actief betrokken te zijn. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor; Zo kan hij/zij tijdens jouw bevalling het contact met de zorgverleners op zich nemen om zoveel mogelijk vast te houden aan jullie bevallingsplan. Dan kan jij dat loslaten en je focussen op de bevalling. Of als het anders loopt dan verwacht en er moeten keuzes worden gemaakt, dan kan hij/zij je helpen om een zorgvuldige afweging te maken. De BRAINS-methode is daar een handige tool voor die uitgebreid aan  bod komt tijdens de cursus. Maar er zijn nog zoveel meer manieren om echt samen de zwangerschap, bevalling en kraamtijd te beleven. Denk aan samen contact maken met de baby in de buik of alvast dingen regelen voor als de baby er straks is. Onze cursus helpt jou en je partner om te ontdekken wat bij jullie past en goed voelt.

Ervaringen

Marijke: “Door de informatie die ik uit de cursus heb gehaald, wist ik bespreekbaar te maken tijdens mijn bevalling dat ik iets anders wilde dan dat de arts me op dat moment voorstelde.
Zo heb ik uiteindelijk geen keizersnede gehad. Ik ben natuurlijk bevallen en erg blij met deze ervaring. Dat heb ik te danken aan het meedoen met de cursus!”

Chandana: “De video’s zijn lekker kort en krachtig, variërend van 3-15 min. Ook mijn partner kan ik zo goed betrekken.”

Joline: “Fijne inspirerende oefeningen. Het heeft me geholpen meer contact te ervaren met m’n baby in mijn buik.”

Janneke: “Fijn om van zo veel experts informatie te krijgen. Zo kan ik me goed voorbereiden op welke vragen ik aan mijn eigen verloskundige wil stellen.”

Karen: “Zelfs na twee eerdere zwangerschappen, gaf deze cursus me nieuwe inzichten. Ik kan het iedereen aanraden!”

Sasja: “Er komt zoveel op je af als je zwanger bent. Belangrijk om de juiste informatie te krijgen. De cursus biedt je veel betrouwbare informatie, zodat je weet wat er te kiezen is.”